Βιβλία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Κάντε κλικ πάνω στο βιβλίο της επιλογής σας για να δείτε επιπλέον πληροφορίες.

Ανακαλύπτοντας τη Φωκίδα

Συλλογικό έργο που εκδόθηκε από το ΚΠΕ Φωκίδας και για το οποίο συνεργάστηκαν πολλοί επιστήμονες υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Θεοχαρόπουλου, Υπεύθυνου του ΚΠΕ Αμφισσας. Καταπληκτικές φωτογραφίες, χρήσιμη γνώση, πρωτοτυπία, υπέροχο στήσιμο. Ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό υλικό. Η συμμετοχή μου αφορούσε τα γεωμυθολογικά μονοπάτια.

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Θεωρία και Πράξη

Το βιβλίο που διαβάστηκε από χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τους βοήθησε ουσιαστικά να κάνουν καλά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και καλές ομιλίες σε σεμινάρια και άλλου τύπου μαθήματα. Έχει εξαντληθεί, αν και ίσως να υπάρχουν ορισμένα στον Μιχάλη Σπανίδη (τον εκδότη) στην Ξάνθη. Οι κριτικές που πήραμε ήταν πολύ καλές έως... καλώς ανεκτές.

Δ. Καλαϊτζίδης - Κ. Ουζούνης
Ξάνθη (2541027544)

Εγχειρίδιο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Το πρώτο βιβλίο μου. Εξαντλήθηκε, αφού βοήθησε πολλούς αρχάριους να κάνουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Συνειδητοποίηση, Ευαισθητοποίηση, Δράση για τη Αειφορία

Αυτή η συλλογή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης γράφτηκε από συγγραφική ομάδα στο πλαίσιο ενός προγράμματος ΙΝΤΕΡΡΕΓΚ το 2008. Μπορείτε να βρείτε το πλήρες αρχείο στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

www.ellinikietairia.gr
www.ellet.gr

Με Χρώματα και Αρώματα

Είναι μια συλλογή παιδαγωγικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η οποία γράφτηκε μετά από παραγγελία της S&B για τα παιδιά δημοτικού σχολείου της Μήλου. Είναι δοκιμασμένα φύλλα εργασίας τα οποία αρέσουν πολύ στα παιδιά.

Δ. Καλαϊτζίδης, Δ. Παπαθανασίου, Γ.Μανούσου

Εγχειρίδιο Παιδαγωγικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Tο Ποτάμι

Το εγχειρίδιο αποτελείται από δύο κύρια μέρη: ένα βιβλίο για τον καθηγητή και ένα βιβλίο για τον μαθητή. Συμπληρώνεται από ένα υβριδικό ψηφιακό δίσκο. Αγοράστηκε από το ΥΠΕΠΘ σε 2.000 αντίτυπα και διανεμήθηκε σε όλη την Ελλάδα, στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στους σχολικούς Συμβούλους, στις σχολικές βιβλιοθήκες, κ.α. Εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ. Μπορείτε να κατεβάσετε μέρος ή όλο το εγχειρίδιο από την ιστοσελίδα του Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το Ποτάμι». Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ελεύθερα όλο το υλικό, με μια και μόνη υποχρέωση, να το μνημονεύετε.

Δ. Καλαϊτζίδης, Β. Ψαλλιδάς
http://sites.google.com/site/rivernetgr/Home

Εγχειρίδιο Παιδαγωγικών Δραστηριοτήτων: Το Σποράκι, Πηγή Ζωής

Είναι το παιδαγωγικό υλικό του δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Το σποράκι πηγή ζωής» Στην πρώτη έκδοση είχα γράψει 12 δραστηριότητες, ενώ στη 2η όλες οι δραστηριότητες επανεξετάστηκαν από την αρχή από τη διευρυμένη συγγραφική ομάδα.

Η συγγραφική ομάδα, από δύο άτομα (Θ. Παπαπαύλου και Δ. Καλαϊτζίδης) στη 2η έκδοση μεγάλωσε. Προστέθηκαν οι κκ Β. Ψαλλιδάς, Ε. Περικλέους, Μ. Σκούλλος, Χ. Κουρουζίδης (σκίτσα και σχέδια) και Π. Σταθόπουλος. Για να το προμηθευτείτε, απευθυνθείτε στο ΚΠΕ Λαυρίου.

Ευάλωτη Γη

Συλλογικός επετειακός τόμος για τα 35 χρόνια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Εκδόθηκε το 2008 και περιλαμβάνει πάρα πολλά και εξαιρετικά άρθρα. Το χειρότερο είναι το δικό μου... Για να το αποκτήσετε απευθυνθείτε στην εταιρεία. Είναι ιδανικό δώρο, διότι έχει αξιόλογο περιεχόμενο, εξαιρετική εμφάνιση και πολύ ωραίες φωτογραφίες.
Tηλ. 210 3225245

Η Συμβολή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Γεωγραφία

Το διδακτορικό μου. Για να το προμηθευτείτε, επικοινωνήστε μαζί μου.
kalariv1@sch.gr

www.000webhost.com